fredag 3 oktober 2008

Vik hädan, vego!

Den serbiske kocken Ljubomir Erovic har lanserat vad som förmodligen är världens första kokbok som helt och hållet handlar om olika recept på det som handjur har två av, men som honorna inga har.
"The Testicle Cookbook - Cooking With Balls" heter den, och finns att ladda ner som e-bok på engelska på sajten yudu.com. Där kan man lära sig laga allt från testiklar med bourgignon-sås till Erovics egen testikelpizza."Det är italiensk pizza med serbiska ballar", säger Ljubomir Erovic till Ananova, och berättar att man kan äta denna kroppsdel från alla djur – men inte människor, tillägger han för säkerhets skull.
Ljubomir Erovic anses som en världsledande auktoritet på området efter att ha hållit på med denna minst sagt udda nisch i 20 år, och arrangerar varje år VM i testikelmatlagning i Serbien. Och som om det inte skulle vara nog med att han nu alltså skrivit en bok om saken, ingår där även instruktionsfilmer som till exempel visar hur han drar skinnet av råvarorna ifråga och skär upp dem till angenäm storlek och smak.
Tja, kött som kött kanske, men plötsligt blev komule, grisfötter och tunga riktigt aptitliga i jämförelse.

Inga kommentarer: